Tiger Eye – A Hypnotic Precious Stone



 O varietate de quartz, ca şi ametistul, ochiul-de-tigru este o piatră ce merită atenţia, atât datorită spectaculozităţii ei, cât şi pentru efectul aproape hipnotic pe care o piatră de calitate îl poate avea, dacă este corespunzător pusă în valoare. În lumea pietrelor preţioase şi a bijuteriilor de calitate, ochiul-de-tigru are locul său rezervat. Deşi cel mai des întâlnită este montura în argint, piatră are destulă valoare prin sine însăşi, pentru a fi prinsă şi în aur. Vândută la gram în Africa de Sud, ţară cu zăcăminte impresionante, ea se regăseşte în vitrinele bijutierilor, pusă în valoare în monturi de aur de 18k.

 La rândul lor, inelele și seturile din argint cu ochi-de-tigru sunt accesorii de fashion, concentrându-se pe sobrietate și clasic. Asocierea între culoarea brună a pietrei și strălucirea scoasă în evidență de argint, oferă armonie și discreție. Ca o paranteză, argintul este un metal nobil, care nu este cu nimic mai prejos faţă de alte metale prețioase, cum ar fi aurul sau platina. Pentru acest motiv, el şi-a câștigat aprecierea încă din antichitate. Primele inele, inclusiv cele din lumea greacă au fost făcute exclusiv din acest metal gri.


 Privită din altă perspectivă, ochiul-de-tigru vă ajută să faceţi faţă cu succes “demonilor” care se afla în fiecare dintre noi, ajutându-vă să combateţi acea parte “întunecată” a personalităţii, dar şi funcţionând ca o oglindă ce respinge energiile negative pe care cei din jur le îndreaptă spre voi. În acelaşi timp, piatra vă stimulează încrederea în sine, vă dinamizează şi contribuie la armonia personală interioară.


Share:

0 comentarii