The Gorgeous “Mărţişor” Charm - an Old Romanian Tradition for March


 Simbol al primăverii, al optimismului, vestitorul zilelor calde şi însorite, Mărţişorul reprezintă una dintre cele mai frumoase şi vechi tradiţii româneşti. Venirea primăverii este sărbătorită de români într-un mod unic: dăruirea şi primirea celor mai mici şi inedite simboluri ale ei.

 La început, Mărţişorul a fost o monedă, apoi nişte pietre mici de râu vopsite în alb şi roşu şi legate pe un şnur. În zilele noastre, fie că e o broşă, un pandant sau o brăţară, fetele şi femeile trebuie să poarte cel puţin un Mărţişor, cea mai frumoasă bijuterie românească a lunii martie! Maeştrii artizani se întrec să creeze mărtişoare încântătoare care atrag privirile tuturor. Cele mai inedite forme şi materiale “se leagă” de tradiţia culorilor roşu şi alb al unui şnur frumos împletit! În primele zile ale începutului de primăvară, doamnele şi domnişoarele ne vor încânta privirile cu cele mai felurite mărtişoare. Din metal, lemn, lut, scoici, simple sau cu pietre, pictate sau cusute, simbolizând lumea de basm a prinţeselor, personaje din filme sau desene animate, inspirate din natură, cu minunate păsări şi animale, fiecare Mărţişor are povestea lui minunată!

 Ţinând cont de ceea ce vă place şi de stilul preferat, nu uitaţi să purtaţi cu drag un Mărţişor, se asortează la orice outfit! Şi nu-i aşa că îl veţi adăuga apoi colecţiei de mărtişoare într-o cutie “magică”?


Share:

0 comentarii