How often do we trim the dog?


Spaland cainele regulat il ajutati sa aiba o piele si o blana pe cat de sanatoase pe atat de frumoase declara Ana-Maria Predica, Stylist canin & Fondator Salon Labute Fericite.
Clientii ma intreaba adesea cat de des isi pot spala cainele, din pacate majoritatea inca sunt informati gresit cum ca nu este bine sa speli cainele mai des de o  data la cateva luni, inca exista informatia eronata potrivit careia imbaiatul des afecteaza pielea si blana. Acestea sunt doar mituri care nu sunt bazate pe date medicale.
De ce sa ii spalam?
Baia regulata facuta cainelui este benefica pentru urmatoarele:
– catelul este obisnuit de mic sa faca baie si astfel experienta va deveni una placuta pentru el, similara cu cea a iesitului afara.
– interactiunile pozitive intre tine si caine vor intari legatura voastra.
– baia inlatura murdaria si mirosul din blana si de pe piele.
– baia catelului va avea beneficii majore in sanatatea ta si a familiei tale, este vorba de igiena casei.
Cainii, in special cei care locuiesc in casa, trebuie sa faca baie saptamanal pentru sanatatea lor si a familiei, pentru aceasta se vor alege sampoane profesionale ce vor curata si hidrata blana.
Dupa ce am terminat cu baia este foarte important sa uscam si periem blana cainelui, astfel ne asiguram ca blana este descurcata si sanatoasa. 
Spalandu-va cainele va faceti bine si voua, o blana murdara este purtatoare de praf, bacterii, fungi si alergeni. In caz ca suferiti de alergii va recomand sa va spalati cainele cat de des puteti. "Un catel curat este un catel fericit", ne-a declarat Ana-Maria Predica, Stylist canin & Fondator Salon Labute Fericite.


Cand discutam despre tuns este foarte important, ca stapani responsabili, sa ne informam despre rasa din care face parte cainele nostru.
Cainii cu blana care creste (yorkshire terrier, bichon, shithzu etc.) au nevoie de vizite regulate la salonul de grooming.
Aici fie ca optam pentru o tunsoare free style sau pentru o intretinere a blanitei lungi vom primi cele mai bune sfaturi.
In cazul in care dorim sa mentinem blana lunga vizitele la salon pot fi saptamanale (daca timpul acasa nu ne permite sa spalam si intretinem blana catelului) sau lunare pentru mici retusuri.
Daca dorim sa tinem cainele cu o blanita scurta sau dimensiune medie, vizitele la salon pentru tuns ar trebui sa fie la un interval de o luna – maxim doua luni.
Aici stylistul canin se va ocupa ca micutul prieten sa aiba blanita perfecta indiferent de lungimea pe care o dorim.
Atentie, este foarte important sa prevenim prin periere acasa nodurile si caltii din blana, astfel cainele va avea o piele sanatoasa care respira. O blana incurcata este o blana neingrijita, o blana murdara = un caine neingrijit ne-a declarat Ana-Maria Predica
Trebuie spulberat mitul conform caruia un caine nu se tunde iarna, un caine ingrijit si iubit se tunde indiferent de anotimp, este esentiala vizita la salonul de grooming astfel cainele nu va avea nevoie de tuns la piele din cauza caltilor.
NU cereti si NU acceptati tuns la piele decat daca blana a fost neingrijita si plina de calti sau daca exista probleme dermatologice.
Blana are rol de termoreglare, vara tine racoare si iarna cald, daca vara tundeti cainele la piele acesta nu isi va mai putea regla temperatura corpului, iar razele soarelui ii vor arde pielea.


Cainii care nu se tund.
Nu toate rasele de caini se tund, aici includem rase de caini cu par scurt, cum ar fi pug, buldogi etc. sau rase de tip nordic si primitiv cum ar fi Samoyed, Husky, Chow-Chow, retreveri Golden Retriver, Labrador Retriver etc.
Cei mentionati mai sus plus multi altii sunt rase care au interzis la tuns. "Inainte sa mergeti cu cainele la salon pentru tuns informati-va, cereti detalii groomer-ului. Alegeti intelept persoana pe mana caruia va lasati prietenul, asigurati-va ca stie ce spune si face", ne-a declarat Ana-Maria Predica, Stylist canin & Fondator Salon Labute Fericite.

Share:

0 comentarii