"Arta in Turnul de veghe al Bucurestilor"


      Joi, 18 mai a.c. a avut loc vernisajul expozitiei “Arta in Turnul de veghe al Bucurestilor”, expozitie inclusa in ciclul de manifestari ocazionate de “Noaptea Muzeelor”. Ca urmare, Foisorul de Foc, impresionant in interior si emblema a Capitalei ca exterior, a gazduit aceasta expozitie organizata de Alina Birnea, in colaborare cu conducerea Muzeului Pompierilor. 

Elena Dumitrescu si marina sa speciala (jos)


Curatorul ei, inimosul, talentatul si perfectionistul Cirstina de la Studinaa ales lucrari de Elena Dumitrescu (pictura), Costel Paun (sculptura), Romenno (pictura), Iulia Gal si Ileana Damian (pictura), Daniel Lorintz (grafica), Florentina Popescu si Florentina Bazgan (pictura) si, nu in ultimul rand, minunatul artist si curator Cirstina de la Studina. Tema expozitiei a fost in consonanta cu meseria grea si periculoasa a pompierilor – focul si apa, iar lucrarile au fost excelent combinate, in asa fel incat culoarea sa fie repartizata in toata expozitia, ca intr-un spectru cromatic echilibrat si armonios. 


Cirstina de la Studina si cateva dintre ceatiile sale (jos)




Costel Paun si lucrarea sa


Florentina Popescu

Romenno si pictura sa

    Dintre lucrari, as remarca superbele creatii ale lui Cirstina de la Studina, o lucrare a Elenei Dumitrescu, ce exceleaza prin tusele sale delicate, fara a mai vorbi despre compozitia deosebita, o lucrare a lui Romenno, remarcabila, sculptura in piatra de rau a talentatului Costel Paun si o pictura extrem de inspirata a Florentinei Bazgan. Expozitia e deschisa pana pe 30 mai a.c. si ar fi pacat sa o ratati. 

Organizatorii frumoasei manifestari

Vedere din Foisorul de Foc

Share:

0 comentarii